onsdag 7. august 2013

Dobbelt sølv på Fossumbirken, Nordisk 2013!


Da er vi hjemme igjen etter en flott tur til Danmark, der vi deltok i Nordisk mesterskap for fjordhest.
Turen startet natt til forrige onsdag, avreise fra Fossum 04:00. Vi møtte mange av de andre Norske på kaia i Larvik kl 06:30. Tollen åpnet 07:00, og båten gikk 08:00.
Alt gikk fint, dette var første turen til Birk til det store utland, så litt spennende var det. Både toll og båt gikk fint og det virket som at han syntes det hele var helt OK.
Vi var fremme i Hirtshals rundt kl. 11:00, da gikk turen innom dansk toll før vi kjørte ca. to timer inn i landet til Skals, der mesterskapet ble arrangert.
Stedet het Birken og var ett middels stort området med innleide teltstaller, faststaller, tre ridebaner, en dressurbane og flere maraton hinder.
Vi brukte resten av onsdagen og torsdagen på å komme oss på plass og bli kjent med området rundt. Vi fant flere hestebutikker, der det var gode muligheter for å handle ;)
Birk fikk fri på onsdag men på torsdag tok vi en dressurøkt på banen. Det var flott å kunne kjøre på stor bane og virkelig teste ut øvelsene. Birk var sprek og litt heit, men etter en god økt landet han.

Fredag braket det hele løs. I Danmark samlet de alle klassene for dansk mesterskap og nordisk mesterskap på en helg. Så programmet var tett.
For vår del begynte vi som vanlig med dressurkjøring. Programmet er noe vanskeligere enn det vi er vandt til hjemme, så det var spennende å kjøre.
Jeg hadde blanda følelser etter programmet. Det som gikk bra, gikk veldig bra! Samtidig var det noen klikker nå og da. Jeg var veldig spent på hva dommerne syntes.
Vi kjørte oss inn på en fantastisk 3.plass! Utrolig gøy! Helt tydelig at det som gikk bra – faktisk gikk bra :D

3. plass i dressur
Lørdag var det maraton. Ett maraton uten etappe A og D. Det vil si at vi begynte rett på etappen med hinder. Til gjengjeld var hindrene ganske så tett på hverandre og hastigheten var satt opp noe, så det var en tøff tur.
Ett par av hindrene var fine «Birke» hinder, der det kunne bli høy fart og krappe svinger.
Vi kjørte oss inn på en 3.plass også her, utrolig gøy! Maraton begynner virkelig å løsne, fantastisk gøy å kjenne fremdriften komme :)


Maraton


Maraton
3. plass i Maraton
Etter da sammenlagt i dressur og maraton lå vi på 2.plass. Med under ett straff opp til første. Så da ble det nok en presisjonsdag med mye spenning :)
Jeg hadde en ball å gå på før jeg mistet sølvet, men for å klare gullet var jeg avhengig av at han som ledet tok en ball. Det gjør det jo ekstra spennende, når det ikke bare står på en selv.
Presisjonen gikk som en drøm. Jeg har aldri følt han så regulerbar før. Utrolig gøy. Sølvet var sikra!!!! Nå var det bare å følge med på han som ledet om han kanskje skulle ta noen baller.
Det ble ingen riv på han og da var pallen ferdig spikret. Sølvet ble vårt, og jeg er super fornøyd! Jeg er utrolig stolt over Birk, han har presterte helt fantastisk hele mesterskapet!

Fra Norge var vi en herlig gjeng med kusker, ryttere, groomer, hestepassere, familie og heiagjeng. Fantastiske folk, der alle støttet alle!  Veldig gøy å være på tur med dere alle sammen! Og alltid like koselig å bli bedre kjent med flere fjordhest folk :) En slik tur understreker at fjordhest miljøet er helt herlig!
Alle gjorde en kjempe innsats og viste fjordingen på en flott måte. Og det ble mange gode resultater!

Team Norway!

Norge stilte med to lag:
Kjøring: Stine Anette Heier, Balder Berger. Dressur: Liv Jorunn Nyhagen, Pokemann. Sprang: Silje Renate Ruud, Løkkas Brage.
Dette laget kapret bronse medaljen.
Kjøring: Meg. Dressur: Tonje Møllerud, Rappen. Sprang: Cathrine M. Paulsen, Fredrik.
Cathrine hadde en kjempe fin runde på fredag, men fikk dessverre en stopp på søndagen, som var den avgjørende runden. Men uansett, en super innsats :) Fredrik gikk som en kule, og det var gøy å se de igjen! Tonje red ett nydelig program, veldig gøy å endelig få se de live!
Vi kapret sølvet!!! :)

Gullet gikk til Danmark. Men kjempe gøy at de begge Norske lagene fikk med seg medalje hjem!

Lagene fra Norge
 Utover dette stilte vi med flere ekvipasjer i Nordisk dressur, Nordisk Sprang, Nordisk kjøring, Nordisk allround junior og senior.
Liv Jorunn tok 4. plass i Nordisk allround.
Ida Elin Sunde med Kuling tok 4.plass i Nordisk dressur.
Resten av gjengen hadde også flotte resultater!


Premieutdeling - avslutningsseremoni

Premieutdeling - avslutningsseremoni


Rett etter at avslutningsseremonien var ferdig var det bare å kaste seg avgårde. Vi hadde knapp til tid vi måtte være på kaia på Hirtshals. Men det gikk fint :)
Det ble natt kjøring hjem, slitsomme greier :P


Fornøyde folk!Birk var sånn passe glad for å komme hjem, i halv seks tida mandag morgen ;) Var godt å rulle seg hvertfall ;)
 
 
Etter turen sitter jeg igjen med masse motivasjon til å fortsette og trene enda mer ;) Men først skal Birk få en velfortjent ferie pause :)
Når jeg tenker tilbake ett år har det skjedd utrolig mye. Jeg har en helt annen hest og det er imponerende hva han har fått til. Det er utrolig gøy å få igjen for alt arbeid man har lagt ned.
   
2 kommentarer: