torsdag 23. mai 2013

Debut i middels kjøring

I pinsen var det tid for årets andre debut i hestesporten. Middels kjøring i dressur, maraton og presisjon.

Etter å ha fullført en fin sesong i lett klasse i fjor, gir vi litt mer gass og heiv oss over middels klasse.

Det kreves en god del mer av hesten i middels klasse, høyere form, samlinger og steg, for å nevne noe i dressuren. Maratonen blir en god del lenger. Mens presisjonen skal gå fortere og portene blir trangere.

Vi reise opp 17. Mai, i godværet. Nøt utsikten av flotte landbruks eiendommer over Lygna og videre inn i toten.
Pakket ut og på plass på Starum og tok en koselig liten økt i kveldssolen.

På lørdag var det dressur. Været var flott men banen var tung. Jeg var veldig godt fornøyd med Birk, han beholdt tempoet i travet gjennom hele programmet (noe vi har trent mye på) Formen falt dessverre litt etter hvert og samlingene kunne vi gjort bedre. Men helt klart fornøyd! Vi fikk prosenten 55,2.

Søndag var det klart for Maraton. 6 Hinder med porter fra A-E. Mye å huske for kusk ;) Dette gikk knallfint, Birk har blitt utrolig smidig. Styrbar som bare det. Kondisjonen var også på topp, en god bekreftelse på at det gikk fint med hesten J Sola hadde også bestemt seg for å stå på denne dagen (helgen), og med hester som ikke var helt vandt med varme enda var det vanskelig å kreve så mye av de. Men jeg syntes han var flink, vi kom inn på en 3. plass, der det var veldig kort opp til 2. Men fornøyd lell J

Presisjonen på søndag gikk også veldig fint. Han orket ikke å trave så voldsomt, men kort galopp kunne han by på. Så jaggu holdt det til en 3. her også.

 
Jeg er godt fornøyd med helgen, og nå er jeg enda mer bevisst på hva jeg må trene mer på.
Å gå opp en klasse er tøffe saker, så det er bare å trene på J
Høyere form og bedre samling er øverst på lista.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar