torsdag 6. september 2012

Gårdens maskinpark: Traktorne

Det er på høy tid å presentere arbeids-jerna på gården.
Vi har jo ikke akkurat ny moderne modeller, så de er jo ikke mye å skryte av, men de gjør da jobben sin her på hobbybruket...

Får starte med de eldste.
"Majorn". En god gammal, sjarmerende sliter. Han er født i 1957 og har bodd på gården siden 1963. Bestefatter kjøpte majorn når han dreiv. Han har vært med på mange tøffe tak men lever nå som pensjonist med lettere arbeid.
Majorn sin oppgave på gården: drive vea maskin.
Majorn med bestemor og bestefar
"5000". En eldre mann som sparker i fra når det gjelder. Vi er totalt avhengig av han, så dagene skal bli så enkle som mulig. Han er født i 1975 og har vært her siden 1978. Også en kar bestefatter kjøpte til gården.
5000 sine oppgaver: Hente ved, hente/flytte fôr, hjelpe til på saga, div. arbeid med pallegaffel og sprøyte åkern. Om sommeren får han på seg de feite lissende sine og drar både såmaskin og trommelen.

"8560". En stor gutt med masse kraft og energi ;) Elsker å ta tunge tak og misliker å ikke bli brukt. Han er født i 1999 og er gårdens "nyeste" traktor, har vært her siden 2009.
Han erstatta Case`n 1056 xlèn som ble kjøpt ny i 1986, han var sjefen på gården i 23 år.
8560 sine hovedoppgaver: Hente tømmer i skogen, brøyte snø, strø, kjøre inn høy, harve, slådde og kjøre inn hengere med kønn. I tillegg til masse annet i løpet av året :)

Alle gutta med familien
Alle tre deler hus og spiser av samme tank ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar