torsdag 19. juli 2012

Fjordhest NM 2012

Da er fjordhest NM for 2012 over og vi er vel hjemme.
Det ble en travel uke med mange klasser, endel regn og flere gode plasseringer.
Oslo og Akershus fjordhestlag hadde mange flotte ekvipasjer som stilte på årets NM og flere av de gjorde det sterkt.
I NM Junior tok Synne og Kvitnos bronse og i Senior klassen tok Sigrid og Hermanto sølv.
Stine Anette og Bølla ble grenmestere i kjøring, Sigrid og Hermanto kom på 2.plass.
Sigrid og Hermanto kom også på 2.plass i grenmesterskap dressur, Nina og Perakrossen kom på 5. plass.
Cassandre og Flemming vant 6 års BUF, Stine Anette og Bølla kom på 3. plass.
Lagene våre tok like så greit både gull..!! Sølv..!! OG bronse..!!
I tillegg til dette hadde vi mange gode plasseringer i de åpne klassene. Så det var mange fornøyde Oaflere på vei hjem fra Voss i helga :) Stas :D

Jeg hadde store planer om å blogge litt hver kveld, men det ble lange dager med fult opplegg, så det funka dårlig. Så da får det bli en oppdatering nå :)

Vi var klare for avreise søndag morgen. Første kaffepausa ble på Gol og lunsjen ble rømmegrøt på Haugastøl over Hardangervidda. Vi tok en god stopp der, så hestene fikk hvile og drikke litt vann.
Er jo masse flott natur å se over fjellet, men med hest på slep er det ikke så greit å stoppe alle steder, greit å komme seg frem en gang også :P Jeg får ta meg en tur uten hest en gang :) Men noe fikk vi da sett.
Utsikt fra Haugastøl
Gutta fikk smake på litt fjellgras
Vi trilla videre ned langs Eidfjord og tok ferge fra Brimnes til Vangsbygdi.


En snau time senere var vi i Voss. Da var det bare å få gutta på boks og få rydda ut av henger og bil.
Perakrossen og Birk hilser ;)
Når vi var ferdige med å styre i stallen var det på tide å finne huset vi skulle bo i. Kristine sin familie har hytta i Voss, så vi fikk bo der hele uka. Ett flott sted med utsikt over Vossavangen! Satt stor pris på en varm dusj og en god seng denne uka her ja :)


Mandag var det åpningseremoni og vet sjekk. I tillegg ble det pugging av dressurprogram og en liten treningsøkt.

Tirsdag braket det hele løs med dressurridning.
Kristine og Sneip red ett fint og ryddig program, de fikk 7.plass med 58,4% Veldig flinke :)
Jeg skulle ri LB:2. Og var ganske så fornøyd med programmet. Han skrudde i den ene fordelsvendingen og var til tider noe trøkkete, ellers super bra. Det holdt til 7.plass med 59,630%.
Det var veldig store klasser i dressuren, så det var utrolig gøy å bli en av de plasserte.

På Onsdag red Kristine enda ett dressurprogram og ble også her en av de plasserte. De fikk 59,6 % og 6.plass.
Birk og jeg skulle kjøre, dressur :) Dressuren er en av de tre kjøregrenene som teller i sammendraget. Så det er jo fint å komme så høyt opp på lista som mulig. Men med store klasser og mange gode konkurrenter var jeg ikke helt sikker på hvordan dette skulle gå. Anni var med som grom, så hun hjalp meg med å holde nervene i sjakk ;)
Programmet gikk faktisk veldig fint! Det var første gang jeg virkelig koste meg utpå dressurkjørebanen. Gøy! Birk var veldig flink, var noe trøkkete her også, men gjorde øvelsene så fint så :)
Vi fikk 3.plass med 64,688 % :)) Så da lå vi godt ann til maraton dagen etter.

Torsdag var en morsom dag med mye fart! Både maratonkjøring og feltritt.
Kristine og Sneip rei feltritt og gjorde det veldig bra. Sneip hadde ett jevnt tempo og stoppet ikke på noen av hinderne. Kristine sitt smil var STORT når hun kom til mål, hehe :D
Maratonen vår gikk også kjempe fint. Det var regn, tung bane og mange før oss. Men Anni, Birk og jeg var super klare :)
A-etappa gikk smertefritt med god tid. D-etappa gikk også fint, selv om jeg synes den er sinnsykt stressende!! I hvert fall når du ikke ser mål ;) ! Birk kom inn i vet sjekk med 50 i puls og noen minutter etter var han nede i 40. Dagens laveste fikk vi beskjed om :)
E-etappa var lagt opp sånn at det var ganske langt til hinder 1. Så det gjorde jobben til gromen litt vanskelig. Vi bestemte oss for å ligge så nærme som mulig min. tida, i tilfelle vi skulle få no stopp i noen av hindera.
Hinder 1 og hinder 2 gikk som smurt, han var lett å styre og veldig klar. Det kuleste av alt var at han bytta galopp!! Hehe. Det hadde jeg ikke trodd at lille Birk skulle finne på sånn helt av seg selv ;) Så da kan han det :D I hinder 3 glemte kusken litt veien, men gromen reddet situasjonen :) I hinder 4 var jeg på nett igjen ;)
Det var ganske tunge hindere med mye gjørme, røtter og mose. Så de verste sladdene ble det ikke. Men det gikk fort nok til å ta 1.plass med 30,20 i straff!! Ikke noe særlig gøy :)
Med god plassering i både dressur og maraton lå vi veldig godt ann sammenlagt med kun en gren igjen.
Hinder 2
Fredag var det klart for presisjonkjøring, Kristine og Sneip hadde fridag.
Presisjon synes jeg i utgangspunktet er skumle saker ;) Og med ett lass med nerver var det ikke lett for kusken før start ;) Når man vet at det er veldig lite som skal til for at ballen detter og hvis det ryker noen baller ryker også sammenlagten... Det blir litt for spennende... Så Anni hadde nok en jobb med nervene mine.. I port nr. 7 gikk det en ball, så resten av runden ble jeg sittende med skuldra langt oppi øra. Når vi paserte mål og viste at det kun gikk en ball var gleden stor, vi hadde vunnet sammenlagt!!!

Lørdag var den store sprang dagen. Jeg følte meg jo egentlig ganske så fornøyd med ukas prestasjoner og var veldig fornøyd med Birk som sto på i det vi stilte i. Så det ble kun en sprang klasse på oss. Jeg skulle nok ha trukket meg fra hele greia, for hue mitt var ikke helt på plass :) hehe. Birk var veldig sprek derimot og jeg hadde egentlig mer enn nok å holde en jevn og fin galopp på han. Til, over og etter hinder 5 gikk det fort, jeg mista fokus etter landing og fikk ikke helt med meg hvor hinder 6 var... Kjipe greier... Jeg tenkte at det hinderet jeg nettopp hadde hoppet var hinder 6 og satte kursen mot hinder 7. Dette var selvfølgelig feil og vi ble eliminert :(  Jada!! :P Men jeg var faktisk veldig fornøyd. Birk og jeg har hatt litt problemer på sprang stevner i det siste, med mye stopp foran hinderne. Så bare det å kjenne at Birk var ivrig og sikker var veldig deilig. Så vi hadde det gøy vi, så lenge det varte.. :)
Kristine og Sneip derimot gjorde to flotte runder. I 70 cm. var han nok noe tung, så det ble ett riv. Men i 80 cm. var det ett helt annet driv i han. De kom seg gjennom feilfritt og kom videre til om hoppingen! Da ble det satt opp til 90 cm. og de hoppet feilfritt også her! De kom på 6. plass!
Sneip og Birk klare for sprang
Sneip og Kristine
Foto: Ingvild Nygaard Sveen
Birk koser seg :)
Foto: Ingvild Nygaard Sveen

Så var det klart for avslutningseremoni med premieutdeling i alle mesterksap. Alltid like fantastisk å se så mange flotte fjordinger samlet!


Foto: Ingvild Nygaard Sveen

Verdens fineste gutt!
Fornøyde :)
Foto: Ingvild Nygaard Sveen
Søndag morgen var vi klare for turen hjem. Det var en kjempe fin uke med mange fine opplevelser.
Tusen takk for grome hjelp Anni, du var super!! ;) Og takk for at du fiksa overnatting Kristine!

Så får jeg si takk til arrangørene Voss fjordhestlag, Osterøy fjordhestlag og Voss køyre- og rideklubb, dere har gjort en kjempe innsats!

To karer som syntes det var helt greit å reise hjem!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar